De culturen begrijpen 🏴 🏳️

 

Het aantal expats dat in Nederland komt werken, neemt elk jaar toe. Dat is fijn want bedrijven waar mensen uit verschillende culturen samenwerken, hebben de potentie om creatiever te zijn en beter te presteren.

Maar tegelijkertijd zorgt het bij managers ook voor een uitdaging. Want hoe zorg je ervoor dat mensen met verschillende (culturele) normen en waarden, met elkaar samenwerken als één team? Het begrijpen van de verschillende culturen staat hierbij aan de basis.

 

Miscommunicatie door verschillende culturen op de werkvloer?

In een bedrijf waar verschillende culturen samenwerken, ontstaan er soms problemen omdat signalen en berichten op een verkeerde manier geïnterpreteerd kunnen worden. Hierdoor lopen projecten onnodige vertragingen op, en kunnen er conflicten ontstaan die je liever had voorkomen. Elkaar begrijpen gaat daarom ook veel verder dan taal alleen. Elkaar begrijpen begint bij de cultuur. 

Hoe laat je een intercultureel team goed samenwerken?

Om een intercultureel team goed te laten samenwerken, moeten managers zich verdiepen in andere culturen. Alleen op die manier kunnen interculturele conflicten op de werkvloer worden gesignaleerd en opgelost. Managers kunnen deze cultuurkennis inzetten om een team de juiste sturing te geven, maar ze kunnen de kennis ook overdragen aan medewerkers om onderlinge miscommunicatie in de toekomst te voorkomen. Wat is onze oplossing?

Door het aanbieden van verschillende online en offline trainingen, cursussen, adviezen en presentaties, leren wij bedrijven om efficiënter samen te werken met expats uit verschillende culturen. Met als doel een intercultureel team te vormen dat presteert als een Champions League elftal, en een sfeer te creëren waar expats graag in blijven werken.

Waarom kies je voor Expats Forward?

👉🏼   We trainen managers om moeiteloos een intercultureel team aan te kunnen sturen 

👉🏼   We laten expats verbonden raken met Nederland en met je bedrijf

👉🏼   We leren expats de Nederlandse taal waardoor ze zich beter kunnen uitdrukken

👉🏼   We lossen interculturele conflicten op waardoor bedrijven succesvoller worden

👉🏼   We hebben ervaring als docent op universiteiten in verschillende landen

👉🏼   We hanteren een flexibele planning met zowel avond- als dagtrainingen